Járvány idején

Dr. Pápai Márton egyéni ügyvéd

„Sikeres ügyvédi képviselet alapja az ügyfél bizalma és együttműködése.”

JÁRVÁNY IDEJÉN

Tisztelt Ügyfeleim és Leendő Ügyfeleim!

 A hatóságok, különösen a bíróságok eljárásai – a közhiedelemmel szemben – nem álltak le, nem szünetelnek, hanem csak a személyes megjelenéssel, pl. tárgyaláson történő részvétellel járó eljárási cselekmények kerülhetnek vagy elektronikus pl. Skype stb. telekommunikációs eszközökkel kiváltásra, ennek hiányában elhalasztásra.

 

Egyebekben a határidők jó részét a járvány előtti módon kell számítani: (Pl. polgári perben az alperesi ellenkérelem benyújtására 45 nap, a fellebbezésekre általában 15 nap, stb. stb.)

 

Tehát a jelen állás szerint a járvány idején is szükség lehet ügyvédi közreműködésre, tanácsadásra.

 

Egymás és a saját egészségünk megőrzése érdekében az ügyfél-ügyvéd egyeztetések rendjét irodám az alábbiak szerint oldja meg:

 

1. Eleve kevesebb új ügyet vállalunk (részben az alábbi, a munkát lassító intézkedések miatt).

 

2. Az ügyfelekkel lehetőleg csak elektronikusan tartjuk a kapcsolatot, a beérkező iratokat minimum 72 óráig, de lehetőleg 168 óráig „pihentetjük”

 

3. Az iroda dolgozói az iroda területén kívül dolgoznak, zárt adatkezelés mellett.

 

4. A konzultációk elsődlegesen telefonon, Skype-on, illetve e-mailen történnek:

 I. Az új ügyfelek az első kapcsolatfelvételnél megküldik emailen a számlázási adataikat.

 II. Emailen, szkennelve kiküldésre kerül a kiállított átutalásos ügyvédi számla.

 III. A számla eredeti példánya postázásra kerül az ügyfélnek, vagy a személyesen megjelenő ügyfél az iroda bejáratánál átveheti az előre egyeztetett időpontban.

 IV. Az ügyfelek főszabályként azonnali átutalással tudnak fizetni.

 

Az ügyféli tartozások felhalmozódását igyekszünk elkerülni. *

 

5. Okiratok, pl Ingatlan adásvételek ügyvédi ellenjegyzése elsődlegesen a jogszabályoknak megfelelő Skype telekommunkikációs rendszer igénybevételével történik, amit képernyőről történő videofelvétellel dokumentálunk. (Okmányok, szerződő felek beazonosítása, szerződési – aláírási – akaratuk és cselekvésük video felvétellel történő rögzítése.)

 

6. Maszk, gumikesztyű, kézfertőtlenítő, „iratkarantén” és a szociális távolság szigorú betartásával kivételes és indokolt esetben lehetővé tesszük a személyes ügyfél-ügyvéd találkozót, de ilyen esetben is telekommunikáción lebonyolítva a nem különlegesen bizalmas egyeztetéseket.

 

7. BV intézetek – érthető okból – „nem támogatják” az ügyvédi beszélők személyes lebonyolítását, ezért jelenleg a „beszélő” is Skype rendszeren lehetséges. (A meghatalmazás beérkeztéig a BV hivatalból, mindenképpen „lehallgatja” az ügyvédi beszélőt.)

 

* A nem fizető ügyfelek esetében irodám beszüntetni a további szolgáltatásait.

 

Skype és email címem, telefonszámom az Elérhetőség menüpontban: http://drpm.hu/contact.html