Bemutatkozás

Dr. Pápai Márton egyéni ügyvéd

„Sikeres ügyvédi képviselet alapja az ügyfél bizalma és együttműködése.”

Filozófia:

Minden ügyfélnek a saját ügye a legfontosabb – nekem pedig az, hogy az ügyfeleim elégedettek legyenek: ezért irodámban nincs kis ügyfél és nincs kis ügy.

Feleslegesen pereskedni rossz: egy jó ítéletnél is jobb lehet egy gyors és méltányos egyezség.

Jogról és igazságról:

Ahol kettőnél több ember van, ott előbb utóbb lesznek olyan viták, ahol két ember vitájában egy harmadik fog dönteni.

Öregek tanácsától hamar eljutunk az igazságszolgáltatásig.

Minél bonyolultabb egy társadalom, egy gazdaság, annál összetettebb, bonyolultabb a szabályozása, jogrendszere.

A folyamatos társadalmi, gazdasági, technológiai változásokat a jogalkotásnak hol követnie, hol előre szabályoznia kell.

Ebből adódóan a jogszabályok alkotmányoktól a helyi rendeletekig lényegében folyamatosan változnak.

Az ügyvéd feladata ebben eligazodni, és a konkrét ügyeket sikerre vinni.

Mivel a jogi szakmát átjárja az egyéni és társadalmi igazság megteremtése iránti elvárás, a fenti hatalmas ismeretanyag alkalmazása során nem veszhet el az emberi tényező, a méltányosság.

Magamról:

A jogi pálya családi indíttatásra, (nagyapám, dédapám, ükapám is jogász volt) kezdett érdekelni.

2006 óta vagyok a szűken vett jogi/ügyvédi pályán, 2006-tól voltam ügyvédjelölt „ügyvédbojtár”. Előbb egy polgári joggal foglalkozó irodában elsősorban ingatlanjoggal kapcsolatos, de általában polgári peres és közigazgatási ügyekkel, majd 2009-től egy büntetőjoggal is hangsúlyosan foglalkozó irodában a polgári jogi ügyek mellet büntetőügyekkel, illetve közigazgatási ügyekkel is foglalkoztam immáron ellenőrzés melletti önállóságot kapva.

2014-ben döntöttem az önálló ügyvédi praxis indítása mellett, azóta praktizálok egyéni ügyvédként.

Mindhárom szakterületen (polgári peres ügyek, közigazgatási és büntető ügyek) sokéves napi tárgyalótermi tapasztalattal rendelkezem, az ország sok bíróságán, rendőrségén egyéb nyomozó szerveknél (pl. NNI, NAV) jártam, járási bíróságoktól, - ami úgymond az élő jog, a jogviták frontvonala, a „lövészárok”, - az inkább elvont jogtudományi megközelítéssel operáló Ítélőtáblák és Kúria különféle tanácsai előtt bezárólag.

Strasbourgi Emberi jogi bíróság előtt is vállalom, segítem ügyek képviseletét, szükség esetén akár a képviseletbe bevonva erre specializálódott kollégát.